EXCLUSIV Sanitas București: Angajații RUNOS nu mai vor să lucreze în spitale. Cum apar cazurile de corupție

Viorel Huşanu, preşedinte Sanitas București, a declarat pentru Sănătatea TV şi RoHealthreview, că angajații serviciului resurse umane, normare, organizare, salarizare (RUNOS) nu mai vor să lucreze în spitale pentru că sunt prost remuneraţi în comparaţie cu personalul medical, dar şi în comparaţie cu alţi colegi bugetari care nu au acelaşi volum de muncă.

“Noi am atras atenţia de mult că ceea ce se întâmplă în zona TESA nu este ok. Mergând prin spitale, sunt abordat de cei din zona RUNOS, partea financiar-contabilă, care îmi semnalează că ei nu mai vor să lucreze în spitale pentru că sunt foarte prost remuneraţi în comparaţie cu personalul medical, dar şi în comparaţie cu alţi colegi care nu au acelaşi volum de muncă. Mi se spune că într-un spital, cei de la RUNOS se ocupă de 1.000-2.000 de salariaţi, pe când într-o altă unitate bugetară, vorbim despre câteva zeci sau sute de salariaţi”, după cum a semnalat preşedintele Sanitas București.

De asemenea, Viorel Huşanu atenționează că la fel se întâmplă și în cazul unui economist care lucrează într-un spital de stat.

“La fel, economistul sau cel care semnează pentru achiziţii de miliarde, are salariul mic. De aceea sunt multe cazuri de corupţie în zona aceasta, pentru că şi tentaţia este mare, dacă nu eşti remunerat corect. Dacă eşti corect, eşti tentat să pleci din sistem. Un specialist bun pe această zonă, găseşte cu uşurinţă un loc mai călduţ în altă parte, în special în privat. Cu siguranţă, trebuie reparată această anomalie din zona TESA. Nu poţi compara TESA din spitale cu TESA din sistemul bugetar, altul decât spitalele”, a mai spus Viorel Huşanu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.