Sanitas cere garanții, ministrul sănătății oferă asigurări

Sorina Pintea, ministrul sănătății, a anunțat că a finalizat legea profesiilor medicale și a dat asigurări că din noul contract colectiv de muncă, aflat în prezent în negociere, nu va lipsi niciunul din drepturile câștigate până în prezent de angajații din sănătate. Declarațiile au fost făcute în contextul participării ministrului la Consiliul național al Federației Sanitas.

Discuțiile dintre oficialul guvernamental și liderii sindicali au vizat și modul de aplicare a legii salarizării unitare și a regulamentului de sporuri în unitățile sanitare din subordinea MS și a autorităților locale. S-au mai aflat pe agendă și situația personalului din centrele medico-sociale, modalitățile de acordare a tichetelor de masă și a îndemnizațiilor de hrană în unitățile sanitare, dar și asigurarea resurselor umane în unitățile sanitare mici.

Consiliul național al Federației Sanitas din România a adoptat astăzi o declarație prin care cere garanții guvernanților privind aplicarea creșterilor salariale conform legii, de la 1 ianuarie 2019, în sănătate și asistență socială. „Considerăm inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din sănătate și asistență socială – precum biologi, farmaciști, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuți, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creșterile salariale legale, în condițiile în care, pe parcursul anului 2018, aceștia au fost deja supuși unor discriminări față de colegii lor – asistenți medicali și medici”, se afirmă în declarația Consiliului național Sanitas.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.