SANITAS cere Guvernului rediscutarea OUG 114/2018, despre care spune că provoacă discriminări în acordarea sporurilor pentru condiții de muncă

Federația SANITAS atrage din nou atenția guvernanților asupra OUG 114/2018, despre care spune că, în forma adoptată, „legiferează, practic, o discriminare majoră între diferitele categorii profesionale din Sănătate”.

„Am reluat discuția cu reprezentanții Guvernului Orban. Le-am explicat că înghețarea în continuare a sporurilor, în condițiile respectării legii care impune creșterea salariului de bază începând cu ianuarie 2020, nu va face decât să accentueze discriminările inițiale. Vor fi defavorizate în continuare categorii întregi de angajați din sistem – farmaciști, biologi, chimiști, infirmieri, kinetoterapeuți, brancardieri etc”, a anunțat SANITAS într-o postare pe Facebook.

Federația a anunțat că echipa guvernamentală este dispusă să rediscute Ordonanța. „Solicităm acesteia să analizeze cu mai multă atenție argumentele oferite în adresele deja înregistrate la Ministerul Muncii, la Sănătate și la Guvern și să găsească o soluție echitabilă pentru profesioniștii din Sănătate”, au încheiat reprezentanției SANITAS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.