SANITAS: Dacă autoritățile nu găsesc soluții, pe 13 octombrie vom decide și alte forme de protest sindical

Federația sindicală SANITAS, ai cărei membri au declanșat astăzi greva japoneză, avertizează că, în condițiile în care autoritățile nu găsesc soluții reale la problemele semnalate, Consiliul Național SANITAS din data de 13 octombrie 2020 va decide și alte forme de protest sindical, cu respectarea legislației specifice perioadei de criză.

“Vom apela inclusiv la chemarea în instanță a angajatorilor care nu respectă legea sau o interpretează după bunul lor plac”, precizează reprezentanții SANITAS.

Greva japoneză a fost declanșată de mai mult de 32.000 de membri SANITAS din peste 420 de instituții publice de sănătate și asistență socială din toate județele țării au declanșat. 

Scopul acțiunii, potrivit reprezentanților sindicatului, este de a trage un semnal de alarmă asupra faptului că salariații din cele două domenii lucrează de peste șase luni în condiții de epuizare fizică și psihică, sunt cei mai expuși contaminării cu coronavirusul SARS-CoV-2, 1 din 25 de nou infectați fiind din rândul personalului medical sau auxiliar, iar următoarele luni vor fi din ce în ce mai dificile.

Sindicaliștii cer respectarea tuturor drepturilor legale: cele de natură salarială, cele de protecție la locul de muncă, cele de repaus pentru recuperarea capacității de muncă, cele care să elimine orice discriminare între categoriile de salariați din același tip de unități și cu același tip de activitate.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.