Sanitas, despre incendiul de la Constanța: Același lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România

Reprezentanții Federației Sanitas au declarat, referitor la incendiul produs la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, că același lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condițiile în care instituțiile sanitare sunt obligate să funcționeze în clădiri cu infrastructură învechită, de peste 80-90 de ani, incapabilă să facă față cerințelor tehnice și a celor de siguranță a pacienților.

De asemenea, reprezentanții Sanitas au afirmat că nu există o strategie coerentă la nivelul Guvernului și nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public.

„O nouă tragedie colectivă îndoliază România! Un incendiu izbucnit in această dimineață la la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a dus la decesul a cel puțin nouă pacienți. Suntem alături de familiile care i-au pierdut pe cei dragi în această tragedie și alături de personalul din spital care face tot ceea ce este omenește posibil să limiteze dezastrul! Dar nu putem să nu spunem, pentru a nu știu câta oară, că același lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condițiile în care instituțiile sanitare sunt obligate să funcționeze în clădiri cu infrastructură învechită (de peste 80-90 de ani!), incapabilă să facă față cerințelor tehnice și a celor de siguranță a pacienților.
Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului și nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public”, au transmis reprezentanții Sanitas.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.