Sanitas respinge proiectul OUG care prevede că angajaţii din asistenţa socială trebuie să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada trecerii prin boală

Federaţia Sanitas respinge proiectul de OUG care prevede că angajații din instituții publice din zona asistenței sociale trebuie să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada trecerii prin boală, afirmând că acesta „obligă doar angajaţii din asistenţa socială să se testeze pe cheltuiala proprie” şi „discriminează o categorie de salariaţi deja profund afectată de nenumărate inechităţi”.

„Săptămâna trecută partenerii sociali (atât patronatele cât şi sindicatele) au avizat negativ proiectul de OUG care obligă doar angajaţii din asistenţa socială să se testeze pe cheltuiala proprie! Cu toate acestea, Guvernul a avut astăzi (n.r. miercuri) pe ordinea de zi, în primă lectură acest document! Ne lasă impresia că este un experiment pentru a putea “lua pulsul” salariaţilor din sistemul public şi al opiniei publice referitor la acest subiect!”, arată reprezentanţii Sanitas, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, Sanitas respinge categoric un astfel de demers „care discriminează o categorie de salariaţi deja profund afectată de nenumărate inechităţi atât în pandemie cât şi în afara ei”.

Guvernul a analizat în primă lectură, proiectul de ordonanță de urgență care stabilește că angajații din instituții publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării sau, în caz contrar, să prezinte un test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală, a anunțat premierul Florin Cîțu, miercuri, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă testarea se va face pe banii angajaţilor, premierul a afirmat: ”În acest moment, aceasta este varianta”.

Florin Cîţu a subliniat că statul oferă vaccinarea anti-COVID-19 gratuită, dar a explicat că se va mai discuta acest aspect, actul normativ fiind doar în prima lectură.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.