Sanitas solicită menținerea în sistem a salariaților angajați în perioada pandemiei

Reprezentanții organizației sindicale Sanitas cer menținerea în sistem a salariaților angajați în perioada pandemiei și realizarea unui plan național de recrutare și formare de personal necesar în sistemul de Ambulanță în vederea înlocuirii personalului ce urmează să se pensioneze.

„Ministerul Afacerilor Interne a organizat o dezbatere publică pe tema mai multor proiecte de acte normative, printre care și Proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind suspendarea aplicării prevederilor Legii nr. 5/2021 privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenție din cadrul serviciilor civile care asigură asistență publică medicală de urgență și prim ajutor calificat. Având în vedere interesul direct al Federației SANITAS din România pe acest subiect, pentru susținerea drepturilor membrilor noștri de sindicat, reprezentanții federației au participat la această consultare alături de colegii de la Uniunea Națională a Sindicatelor Asistenților Medicali din Serviciul de Ambulanță”, se arată într-un comunicat Sanitas.

Potrivit aceleiași surse, în cadrul discuțiilor reprezentanții Sanitas au susținut:

  • Amânarea consultărilor pentru avizarea/respingerea proiectului de OUG;
  • Organizarea unei întâlniri distincte cu Federația SANITAS, cu participarea Ministerului Sănătății, în cadrul căreia să se identifice soluții reale pentru:
  • Menținerea în sistem a salariaților angajați în perioada pandemiei;
  • Realizarea unui plan național de recrutare și formare de personal necesar în sistemul de Ambulanță în vederea înlocuirii personalului ce urmează să se pensioneze;

„Reprezentații M.A.I. prezenți la întâlnire au fost de acord cu necesitatea menținerii angajaților recrutați în pandemie și au promis susținerea acestui demers al Federației SANITAS. De asemenea au fost de acord cu organizarea unei întâlniri pentru discuții concentrate pe identificarea unor soluții echitabile și realiste pentru a evita depopularea de specialiști a Sistemului Public de Ambulanță, ca urmare a pensionării anticipate. Federația SANITAS apreciază că drepturile câștigate odată cu adoptarea Legii nr. 5/2021 de salariații din sistem sunt pe deplin meritate iar încercarea actualului Guvern de a proroga termenele de acordare a acestora este un gest pripit și inechitabil.Totodată suntem conștienți și preocupați de deficitul de personal care s-ar crea și care ar pune în pericol populația țării care are nevoie de servicii de sănătate de urgență bine structurate și de calitate, motiv pentru care sperăm că instituțiile abilitate vor organiza în regim de urgență consultări eficiente pentru realizarea unei strategii coerente, pe termen scurt și mediu, care să mențină un nivel optim al serviciilor medicale de urgență”, se arată în comunicatul Sanitas.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.