Sanitas: Trecerea creşelor în subordinea Ministerului Educației să nu afecteze locurile de muncă şi salariile personalului medical, auxiliar şi nemedical

Federația Sanitas din România a transmis, miercuri, că trecerea creşelor în subordinea Ministerului Educaţiei trebuie să se facă fără pierderi de locuri de muncă.

”Reprezentanţii Sanitas s-au întâlnit marţi, 22 martie 2022, cu domnul Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei (M.E.), pentru a discuta modul în care sunt apărate drepturile personalului care lucrează în creşe în contextul trecerii acestor instituţii în subordinea M.E. Reprezentanţii Sanitas au solicitat ca transferul de autoritate să nu afecteze locurile de muncă şi nivelul salariilor personalului medical, medical auxiliar şi nemedical din aceste instituţii”, potrivit unui comunicat de presă, transmis de Sanitas.

Potrivit sursei citate, reprezentantul Ministerului Educației a precizat că Metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, în baza căreia se va face transferul creșelor, va fi aprobată în cel mai scurt timp și a dat asigurări că, în continuare, personalul medical și medical auxiliar va fi salarizat în conformitate cu Anexa 2 din Legea 153/2017, ca și până în prezent.

”Acolo unde există premisele pierderii unor posturi în urma procesului de transfer, reprezentanții Sanitas din teritoriu vor participa la procesul de negociere cu inspectoratele școlare județene, astfel încât locurile de muncă și nivelul salarizării (…) să nu fie afectate”, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.