Sanofi trebuie să achite 260 de milioane de dolari către Lexicon pentru încetarea parteneriatului pe medicamentul pentru diabet Zynquista

Compania americană Lexicon Pharmaceuticals Inc a anunțat că Sanofi SA din Franța îi va plăti 260 de milioane de dolari pentru încetarea parteneriatului privind dezvoltarea medicamentului pentru diabet zaharat Zynquista. Acțiunile Lexicon au crescut cu 37,8%, la 2,37 de dolari, în orele după anunț.

Potrivit acordului, Sanofi urmează să plătească Lexicon 208 milioane dolari în avans și restul sumei în douăsprezece luni. De altfel, Lexicon a fost eligibil să primească până la 1,4 miliarde de dolari în plăți reper în cadrul parteneriatului.

Parteneriatul de patru ani a fost încheiat de Sanofi în iulie, după rezultatele a trei studii făcute pe stadiul avansat al Zynquista, care este dezvoltat ca un supliment pentru insulină pentru pacienții diabetici.

În urma încetării parteneriatului, Lexicon își va recăpăta drepturile globale pentru dezvoltarea și comercializarea Zynquista, atât în ​​diabetul de tip 1, cât și în tipul 2, a anunțat compania într-un comunicat de presă, potrivit Reuters.

Medicamentul a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru tratament în cazul pacienților diabetici de tip 1, dar nu a reușit să obțină aprobarea autorităților din Statele Unite în martie, după ce un grup de experți s-a arătat îngrijorat asupra riscului de cetoacidoză diabetică (DKA). DKA este o afecțiune care pune în pericol viața în condițiile în care acizii numiți cetone se acumulează atunci când organismul începe să folosească grăsimi în loc de glucoză ca sursă de energie.

În iulie, Sanofi a spus că va pune capăt parteneriatului de dezvoltare cu Lexicon Pharmaceuticals, după ce faza a treia a testelor a dat rezultate neclare în diabetul de tip 2. În două teste din faza trei, medicamentul ar fi ratat obiectivul principal. Într-un alt studiu, a demonstrat o reducere semnificativă statistic a HbA1C, o măsură frecvent utilizată a glicemiei, comparativ cu placebo la pacienții cu metformină.

Unii analiști au estimat că vânzările acestui medicament ar putea depăși un miliard de dolari, însă prezentarea pe diabetul de tip 2 nu a convins că Zynquista s-ar putea clasa drept produs care să aducă venituri mari.
						

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.