Săptămâna creierului, 11-17 martie 2019

În fiecare an, în luna martie este celebrată Săptămâna de conștientizare a creierului (Brain Awareness Week). Anul acesta, este marcată în perioada 11-17 martie și reunește eforturile organizațiilor partenere din întreaga lume pentru o sărbătoare dedicată persoanelor de toate vârstele. Săptămâna de conștientizare a creierului este campania globală de creștere a conștientizării publicului cu privire la progresele și beneficiile cercetării creierului.

Activitățile dedicate acestei manifestări includ zile deschise la laboratoarele de neuroștiințe, expoziții despre creier, dezbateri, campanii în social media, manifestări organizate în biblioteci și centre comunitare și ateliere.

În săptămâna dedicată creierului, partenerii organizează evenimente distractive și fascinante în comunitățile lor pentru a educa oamenii de toate vârstele și a-i pune la curent cu cercetarea științifică în domeniu. Săptămâna de conștientizare a creierului a fost înființată în anul 1996 de Dana Foudation. La început, au fost implicate 160 de organizații în Statele Unite, însă în cei 23 de ani de la înființare, a evoluat într-o inițiativă educațională globală, care a inclus participarea a peste 5.600 de parteneri în 120 de țări, printre care și România. Numai în campania din 2018, au avut loc mai mult de 895 de evenimente în 86 de țări.

Printre parteneri se numără colegii, spitale, școli, organizații de informare și educație, instituții de cercetare medicală, organizații profesionale, centre superioare, biblioteci, agenții guvernamentale și corporații.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.