Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2020

Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2020 este marcată în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, având ca temă “Inovația este în genele noastre”.

În România, Centrul pentru Inovație în Medicină marchează Săptămâna Europeană a Biotehnologiei prin organizarea ediției a 5-a a Conferinței de Medicină Personalizată și prin derularea unei campanii de comunicare asupra beneficiiilor biotehnologiei în domeniul sănătății.

“Mai mult ca oricând, în anul 2020 discutăm despre beneficiile biotehnologiei, deși poate nu suntem chiar pe deplin conștienți că facem acest lucru. În centrul luptei din laboratoare împotriva pandemiei Covid-19 se află biotehnologia. La baza testelor diagnostice de tip rt-PCR pentru SARS-CoV-2 se află biologia moleculară, după cum vaccinurile aflate în diverse faze de dezvoltare se bazează pe biotehnologie, fiind produse biologice. Așadar, nu există un context mai potrivit pentru a discuta despre beneficiile biotehnologiei decât în acest an”, a explicat dr. Marius Geantă, președinte Centrul pentru Inovație în Medicină.

De asemenea, dr. Marius Geantă a spus că pandemia de COVID-19 este o criză de sănătate publică, dar a cărei rezolvare depinde foarte mult de fiecare dintre noi, de responsabilitatea individuală față de starea de sănătate.

“Credem că este un moment foarte bun pentru o discuție aplicată despre medicina personalizată, centrată pe fiecare persoană. Conduita pro-sănătate a fiecăruia dintre noi poate fi maximizată numai dacă și cadrul de organizare a sistemului de sănătate este adecvat, iar sistemul de sănătate este rezilient. Experții pe care i-am invitat vor discuta despre cum putem avea o abordare eficientă la nivel individual – va fi prezentat conceptul de humanome – dar și la nivelul sistemului de sănătate – vor fi prezentate conceptele de digital health system și building blocks of personalised healthcare”, a explicat Dr. Marius Geantă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.