SARS-CoV-2: Distribuția vaccinului Pfizer a început în SUA. Primele vaccinări sunt programate pentru luni

Mai multe camioane pline cu flacoane de vaccin au plecat deja din fabrica de producție Kalamazoo, din Michigan, SUA, ce aparține companiei farmaceutice Pfizer. Este una dintre cele mai mari mobilizări de la cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit publicației The Wall Street Journal. Vaccinul va ajunge luni în toate cele 50 de state americane.

Autoritățile speră că aceste vaccinuri vor putea fi administrate chiar în aceeași zi în SUA, potrivit postului de televiziune CNN.

Dr. Robert Redfield, directorul Centrului Național pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a acceptat sâmbătă recomandarea unui comitet consultativ ca vaccinul să poată fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, ceea ce înseamnă că imunizarea colectivă poate începe.

Primele vaccinări „sunt programate pentru luni”, a spus Redfield. „Acesta este următorul pas în eforturile noastre de a proteja poporul american, de a reduce impactul epidemiei de COVID-19 și de a ajuta la restabilirea unei anumite normalități în viața noastră și în țara noastră”, a precizat el într-un comunicat.

În procesul de imunizare în masă sunt implicați chimiști, muncitori din fabrici, șoferi de camioane, piloți, oameni de știință, birocrați, farmaciști și lucrători din domeniul sănătății. Pe lângă resursa umană, sunt folosite congelatoare speciale, cu temperaturi foarte joase, ace și măști care vor ajunge în mii de locații din întreaga țară.

„Cea mai mare grijă pe care o am nu este că nu știm ce să facem. Avem la dispoziție planuri de urgență pentru aproape orice”, a declarat Shawn Seamans, responsabil cu programul de distribuție a vaccinului COVID de la McKesson Corp., care expediază seringi și alte instrumente pentru administrarea vaccinului Pfizer.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.