COVID-19: Suedezii vor fi informați prin SMS despre cele mai recente măsuri de limitare a pandemiei

Toţi cei 10,3 milioane de suedezi vor primi un SMS care va conţine cele mai recente dispoziţii guvernamentale adoptate pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Guvernul de la Stockholm a solicitat vineri autorităţilor sanitare şi de protecţie civilă să trimită aceste SMS-uri, în speranța că iniţiativa îi va determina pe locuitorii din această ţară să respecte restricţiile impuse înainte de sărbătorile de iarnă.

După ce a înregistrat în prima parte a acestui an cel mai mare număr de cazuri de coronavirus dintre toate ţările scandinave, Suedia se confruntă în această perioadă cu cel de-al doilea val de infectări.

Suedia a ales o strategie diferită pentru a controla pandemia de coronavirus în comparaţie cu alte state europene. Guvernul de la Stockholm a impus măsuri mai relaxate şi îndeamnă populaţia să se comporte responsabil.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu rapiditate de la sfârşitul lunii octombrie, potrivit Agerpres. Peste 320.000 de suedezi s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, iar secţiile de ATI din Stockholm se apropie de limita capacităţii lor de primire.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.