Șase cazuri de cheaguri de sânge raportate după vaccinarea anti-COVID cu J&J, analizate miercuri în SUA

Un comitet consultativ în domeniul sănătății din SUA examinează miercuri șase cazuri raportate de cheaguri de sânge rare la femeile care au primit vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson (J&J), la o zi după ce autoritățile de reglementare federale au întrerupt utilizarea vaccinului pentru a evalua situația.

Cele șase cazuri, la femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, au fost raportate dintr-un total de 7,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 J&J administrat în Statele Unite, scrie Reuters.

Vaccinul în doză unică J&J este mai puțin utilizat în SUA comparativ cu cele 185 de milioane de doze administrate din vaccinurile Moderna și Pfizer/ BioNTech.

Experții în imunizare ai Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor vor revizui cazurile de coagulare și vor da recomandări pentru utilizarea viitoare a administrării serului. Food and Drug Administration (FDA), care a aprobat vaccinul, va revizui apoi analiza și va stabili următorii pași.

FDA a spus că oprirea ar trebui să dureze doar câteva zile și ar ajuta, de asemenea, medicii să înțeleagă și să rezolve orice risc de cheag.

În urma revizuirii CDC, FDA ar putea decide să reia utilizarea vaccinului J&J, să permită utilizarea acestuia cu unele modificări sau să decidă împotriva utilizării continue a acestuia, a potrivit dr. Anthony Fauci, mai relatează Reuters.

Reprezentanții J&J a spus că nu s-a stabilit o relație de cauzalitate clară între apariția cheagurilor și vaccinul său, dar că lucrează îndeaproape cu autoritățile de reglementare din Statele Unite și Europa, unde și-a întrerupt voluntar lansarea.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.