Șase români de pe nava Diamond Princess au fost aduși în țară

Un număr de șase cetățeni români aflați pe nava de croazieră Diamond Princess au fost aduși în țară sâmbătă dimineața, după ce și-au exprimat dorința să fie evacuați, a anunțat Ministerul Sănătății.

Repatrierea acestora s-a efectuat prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Toți cei șase cetățeni, respectiv doi pasageri și patru membri ai echipajului, au fost examinați medical înainte de îmbarcare, testați pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății.

În România, conform procedurilor, cele șase persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare.

Recent, al doilea român aflat pe nava de croazieră Diamond Princess a fost infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministerul japonez al Sănătății.

La bordul vasului japonez de croazieră Diamond Princess se aflau inițial 17 români, doi turiști și 15 angajați.

Săptămâna trecută, Ministerul Afacerilor Externe anunța că un cetăţean român, aflat de pe nava de croazieră Diamond Princess, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Primul român infectat cu coronavirus a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii, precizează MAE.

Vasul de coazieră Diamond Princess a fost plasat în carantină pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.