Schimbare la conducerea Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente. Cine este noul președinte

Schimbare la conducerea Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). Un nou Comitet Director format din 7 membri, sub conducerea noului preşedinte Cecilia Radu, director general Novo Nordisk România, a fost ales de Adunarea Generală ARPIM, desfăşurată în data de 8 decembrie 2022.

Alegerea unui nou Preşedinte a venit în contextul încheierii mandatului actualului Comitet Director, condus de Alina Culcea, Director General Amgen România, aceasta neavând posibilitatea de a candida pentru un nou mandat, conform statutului ARPIM.

„Sunt mândră şi onorată de aceşti ani în care am reuşit, împreună cu echipa ARPIM, să consolidăm parteneriatele strategice cu factorii de decizie, cu Asociaţiile de Pacienţi, cu alte asociaţii ale industriei, cu mass-media, pentru a promova împreună soluţii în beneficiul pacienţilor români. În aceşti trei ani, ARPIM a contribuit la proiecte relevante precum Planul Naţional de Combatere a Cancerului, un cadru mai bun de prevenţie în Diabet, rambursarea vaccinurilor, un acces mai bun al pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie şi a lansat Pactul pentru Inovaţie în Sănătate, un proiect strategic care are potenţialul de a redefini aspecte importante ale Sistemului de Sănătate”, a declarat Alina Culcea, fost Preşedinte ARPIM, potrivit unui comunicat de presă.

„ARPIM este o asociaţie ce pune în centrul activităţii sale pacienţii din România, nevoile acestora precum şi asigurarea accesului lor la medicamente de ultimă generaţie şi la servicii medicale performante. (…) ARPIM va continua să fie partenerul de încredere al autorităţilor şi comunităţii medicale pentru a găsi împreună soluţii la provocările cu care ne confruntăm ca societate, a genera progres şi a dezvolta un sistem de sănătate performant în România”, a declarat Cecilia Radu, noul Preşedinte ARPIM.

Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv.

„Au fost trei ani provocatori din cauza contextului dificil (pandemie, criza din Ucraina), dar care au adus progrese majore pentru industria farmaceutică inovatoare, prin crearea unui cadru mai sustenabil şi predictibil şi prin recunoaşterea rolului de partener strategic al acestui sector farmaceutic. Am convingerea că Noul Comitet Director, din componenţa căruia se regăsesc şi membri din fostul Comitet Director, va continua evoluţiile pozitive şi va deschide noi proiecte cu impact semnificativ pentru pacienţii din România, pentru sistemul de sănătate şi pentru sectorul farmaceutic”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, după care a activat în industria farmaceutică, parcurgând toate treptele profesionale, de la reprezentant medical la poziţii de management, atât în companii farmaceutice producătoare de medicamente inovative, cât şi de medicamente generice. Din iulie 2020 şi până în prezent, Cecilia Radu a fost Vice-Preşedinte ARPIM, fiind activ implicată în activităţile asociaţiei.

Alături de Cecilia Radu, în Comitetul Director ARPIM au fost aleşi şi doi Vice-Preşedinţi – Iulia Ionescu (Country Lead Sanofi România), Florentina Pancescu (Country Lead UCB România).

Noul Comitet Director este completat de patru membri: Michel Eschenbrenner (Director General Servier România), Adriana Stara (Director General AbbVie România), Jan Hendrik Sitz (Director General Boehringer Ingelheim România), Marcelo Rainer (Director General Novartis România). Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv.

Totodată, în cadrul întâlnii Adunării Generale a fost votată şi intrarea în ARPIM a unui nou membru, Gilead Sciences, companie biofarmaceutică americană specializată în tratamente pentru infecţia HIV.

Despre Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) este organizaţia care susţine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaţionale producătoare de medicamente originale, prezente în România.

Principalul obiectiv al Asociaţiei este creşterea accesului pacienţilor la medicamente, ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor şi implicit creşterea speranţei de viaţă a românilor.

ARPIM este afiliată la Federaţia Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA), organizaţia europeană care reuneşte cele mai importante companii farmaceutice internaţionale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini, Astellas, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis, Gilead Sciences, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB, Vifor.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.