Schimbări ale grupurilor de experți din domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale

La 11 aprilie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului sănătății nr. 522/2019 de modificare a Ordinului m.s. nr. 1.173/2010 privind constituirea și funcționarea grupului de experți responsabili cu elaborarea punctelor de vedere tehnice asupra documentelor aflate în dezbatere la nivel comunitar și asigurarea reprezentării la reuniunile structurilor de lucru ale instituțiilor Uniunii Europene. Proiectul fusese lansat în dezbatere publică la 4 martie.

Actul normativ modifică componența grupului de lucru „Apă potabilă”, din cadrul Direcției generale de asistență medicală și sănătate publică. De asemenea, este modificată componența grupurilor de experți care își desfășoară activitatea în domeniul farmaceutic pe problematica medicamentelor de uz uman, produse biologice de uz uman, farmacovigilență, a medicamentelor falsificate și a studiilor clinice. A fost modificată și componența grupurilor de experți care se ocupă de domeniul dispozitivelor medicale, domeniul evaluării tehnologiilor medicale și de accesul pacienților la terapii inovative.

Față de proiectul de ordin, a fost schimbări în componența grupului tehnic care vizează domeniul dispozitivelor medicale. Listei inițiale i-au fost adăugați: ing. Mihaela Buzatu, ing. Mihaela Grigore, ing. Georgeta Herța, ing. Cristina Vulcănescu, ing. Adrian Pacioagă, toți de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Totodată, a fost modificată și componența grupului tehnic din domeniul evaluării tehnologiilor medicale. Din acesta fac parte: dr. Roxana Ștefania Stroe, farm. Felicia Ciulu Costinescu, jr. Cristina Gavrilă, de la ANMDM. Modificările echipelor de experți au fost făcute la cererea ANMDM.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.