Schimbări în programul de pregătire complementară în reumatologia pediatrică

Prin Ordinul ministrului sănătății nr. 465/2019, publicat în Monitorul Oficial la 12 aprilie, au fost actualizate datele privind programul complementar de Reumatologie pediatrică.

Astfel, Ord. m. s. nr. 465/2019 modifică poziția nr. 572 din anexa nr I la Ord. m. s. nr. 418/2005 pentru aprobarea Catalogului național de programe de studii complementare în vederea obținerii de atestate de către medici, medici dentiști și farmaciști, precum și a Normelor metodologice de organizare și desfășurare a acestora.

Conform noilor prevederi, atestatul de pregătire complementară în Reumatologie pediatrică are un nou coordonator național, pe conf. dr. Călin Lazăr (Cluj-Napoca). În plus, pe lângă București și Cluj-Napoca, și Iașiul apare pe lista centrelor de pregătire. Programul de pregătire rămâne deschis doar pentru specialitățile medicale. Schimbarea s-a făcut la propunerea comisiei de pediatrie din Ministerul Sănătății și a Societății de Reumatologie Pediatrică.

Călin Lazăr este conferențiar la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, unde este șeful disciplinei Pediatrie I. Totodată, este președintele Societății de Reumatologie Pediatrică din 2013, an în care i-a succedat conferențiarului Nicolae Iagăru (București) la conducerea organizației. Iagăru a fost, cu numele, și coordonatorul de până acum al atestatului de pregătire complementară în Reumatologie pediatrică, cu toate că s-a retras din activitate de mai mulți ani.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.