Science&Tech, o nouă rubrică pe platformele media ale Sănătatea Press Group

Sănătatea Press Group lansează, prin portalurile Ro Health Review și Sănătatea.TV, o rubrică centralizată Science&Tech. Aici se vor regăsi cele mai noi informații privind studiile care se fac în lupta împotriva noului coronavirus și nu numai.

În numai câteva luni, noul coronavirus care a fost detectat pentru prima data în China a devenit prima pandemie din ultimul deceniu, declanșând o adevărată cursă pentru a găsi tratamente și vaccinuri eficiente împotriva lui.

Primul pas a fost cunoașterea noului coronavirus. Astfel, genomul SARS-CoV-2 a fost secvențiat într-o lună.

Deja au început testele pentru vaccinuri. Un test clinic pentru evaluarea unui vaccin menit să protejeze contra noului coronavirus a început luni în Statele Unite.

În paralel, unele vaccinuri împotriva noului coronavirus dezvoltate de universităţi din China ar urma să ajungă în cel mai scurt timp în faza de teste clinice sau ar putea fi chiar puse la dispoziţie pentru utilizare în situaţii de urgenţă.

Între timp, software sofisticat permite efectuarea de simulări computerizate detaliate pentru a prezice modelul și zonele de transmite a noului virus. Se caută și tratamente cât mai eficiente pentru cei care au contractat deja SARS CoV-2.

În aceste condiții, Sănătatea Press Group, prin Divizia Media, lansează pe portalurile sale Ro Health Review și Sănătatea.TV rubrica Science&Tech, prin care își propune să își țină la curent cititorii cu cele mai noi progrese realizate în lupta împotriva noului coronavirus.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.