SCJU Arad: Control de urgență după ce la UPU s-au prezent 24 de copii cu erupții pe față, grețuri și vărsături

Ministerul Sănătății s-a sesizat și a dispus un control mixt  de urgență, după ce la unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad s-au prezentat 24 de  copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, de la Liceul German, cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături.

”Se suspicionează faptul că în sălile de curs unde aceștia învață, vineri, 10 ianuarie 2020 au fost efectuate proceduri de Dezinfecție, Desinsecție și Deratizare (DDD) și este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, care să le fi produs această simptomatologie”, potrivit unui comunicat al MS.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a  deplasat la unitatea școlară  și a cerut de la ISU Arad autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs.

O altă echipă a DSP Arad formată din epidemiologi s- a deplasat la UPU  a spitalului județean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia copiilor.

De asemenea,  reprezentanți ai DSP Arad și Poliția caută firma care a efectuat operațiunile DDD. Se pare că aceasta are sediul social la Hunedoara.

”Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timișoara o astfel de situație să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie  verificate toate  firmele care efectuează operațiuni de deratizare, dezinfecție și desinsecție, dar se pare că  la Arad, nimeni  nu și-a făcut treaba. Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritații faciale și  oculare pentru că, în continuare, operațiunile DDD se fac după ureche. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar și a Inspecției Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum fimele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei  vinovați care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiți să schimbăm radical legislația” a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.