SCJU Ilfov: Testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin în stadiu incipient

Începând cu anul 2012, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov este în desfășurare PN VII.I “Subprogramul de screening organizat pe baze populaționale pentru cancerul de col uterin”, până în prezent efectuându-se peste 5000 teste Babeș Papanicolau (frotiuri convenționale).
Beneficiarii programului sunt femeile cu vârsta cuprinsă între 25-64 ani, care au calitatea de asigurat în conformitate cu prevederile art.222 alin (1) din Legea nr 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, precum și femeile care nu realizează venituri din muncă, pensie sau alte surse și care îndeplinesc urmatoarele condiții:
– domiciliul stabil in București sau județul Ilfov;
– nu au diagnostic confirmat de cancer de col;
– sunt asimptomatice;
– nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col
În cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie se pot continua investigațiile (colposcopie, biopsii si examen histopatologic) pentru pacientele care prezintă rezultate anormale în urma testării. De asemenea, tot aici, se va stabili conduita terapeutică potrivit protocoalelor în vigoare (monitorizare, excizia leziunilor cu ansa diatermică, conizații, intervenții chirurgicale cu viza oncologică). Detalii suplimentare și programări se pot obține și telefonic, apelând 0787.253.377.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.