SCJU Sibiu: Secția de Ortopedie-Traumatologie, reabilitată. Urmează lucrări la alte secții (FOTO)

La o zi după finalizarea lucrărilor de reabilitare a pavilionului Secției Clinice DermatoVenerologie, o nouă secție din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, complet renovată și reabilitată termic, a fost redată azi circuitului medical. Este vorba despre Secția de Ortopedie-Traumatologie care a fost reabilitată în cadrul unui proiect de eficientizare termică a întregului Bloc Chirurgical, în care funcționează secțiile clinice Chirurgie I „Chirurgie II”, „Urologie”, precum și două blocuri operatorii.

Proiectul este gestionat de Consiliul Judetean Sibiu iar investiția s-a ridicat la 2,96 milioane lei, din care 2,44 milioane lei fonduri europene nerambursabile alocate prin POR 2014 – 2020 și contribuție proprie a instituției, cât și 528 mii lei sponsorizare din partea unei companii de distribuție a gazului.

Pentru finisarea pereților și a pardoselii au fost utilizate materiale PVC tratate antimicrobian, antibacterian și antifungic

Astfel, au fost amenajate 12 saloane ce însumează 55 de paturi și o sală postoperatorie.

Lucrările au fost executate pe durata a cinci luni iar coperișul a fost înlocuit, eliminându-se astfel infiltrațiile ce pătrundeau prin tavanul secției; totdată pereții au fost izolați termic și montate geamuri termopan din lemn stratificat, măsuri care vor contribui la creșterea eficienței energetice a clădirii.

În premieră, pacienții „Ortopediei” vor avea la dispoziție toalete alocate fiecărui salon, în acest sens fiind create șase noi grupuri sanitare. De asemenea, au fost introduse instalații de climatizare, sistem de comunicare pacient – asistentă și sistem de monitorizare și alarmare la incendiu.

În perioada următoare, la Blocul Chirurgical se vor efectua lucrări de reabilitare la „Chirurgie I”, „Blocul Operator” de la etajul I și la subsolul tehnic, intervențiile fiind programate a se încheia în decembrie 2023.

Secția Ortopedie Traumatologie deține toate avizele necesare reluării activității, astfel încât a început procedura relocării pacienților.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.