SCJU Târgu Mureș, primul din ţară la numărul de prelevări de organe în acest an

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a efectuat a unsprezecea prelevare de organe din acest an, de la un pacient de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală. „Prelevarea de noaptea trecută situează Spitalul (…) pe primul loc în ţară la numărul de prelevări de organe efectuate în anul 2022”, au transmis reprezentanții unității medicale.

„Noaptea trecută, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii şi ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, internat în Secţia Clinică ATI după un stop cardio-respirator”, potrivit unui comunicat transmis de SCJU Târgu Mureş.

Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

„Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de Dr. Dan Pop, iar echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni, a fost coordonată de Dr. Radu Zamfir”, arată sursa citată.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.