Se înființează o comisie pentru avizarea metodelor alternative de analiză a apei

A fost publicat în Monitorul Oficial nr. 940 din 7 noiembrie 2018, Ordinul ministrului sănătății nr. 1.390/2018 privind constituirea Comisiei pentru avizarea metodelor alternative de analiză a parametrilor de calitate ai apei potabile, folosite în controlul oficial al apei potabile. Totodată a fost publicat și regulamentul de organizare și funcționare.

Comisia pentru avizarea metodelor alternative de analiză a parametrilor de calitate ai apei potabile, folosite în controlul oficial al apei potabile, se organizează și funcționează ca structură de specialitate fără personalitate juridică pe lângă Ministerul Sănătății și este alcătuită din 17 membri.

Din componența comisiei fac parte reprezentanți de la: Institutul Național de Sănătăte Publică (câte un chimist specialist/principal din București, Iași, Timișoara, Cluj și Târgu Mureș); direcții de sănătate publică – laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică (câte un chimist specialist/principal de la DSP București, DSP Prahova, DSP Constanța, DSP Arad și DSP Gorj); Facultatea de Chimie a Universității București (o persoană); Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor din Universitatea Politehnică București (o persoană); Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București (o persoană); Administrația Națională Apele Române (o persoană); ASRO – Comitetul tehnic CT 52, calitatea apei (o persoană); Asociația Română a Apei (două persoane). La prima reuniune a comisiei va fi ales președintele acesteia și un vicepreședinte.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.