Se mențin restricțiile în statele membre UE în vederea limitării circulației noilor tulpini

În încercarea statelor membre de a controla apariția noilor variante de coronavirus care ar putea opri revenirea economică planificată, liderii Uniunii Europene (UE) au decis să mențină restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații.

Decizia a fost luată de cei 27 de lideri ai UE după summitul online privind gestionarea pandemiei, scrie Reuters.

După ce liderii UE au discutat modurile prin care imunizarea poate fi sporită și economia poate fi salvată, cancelarul german Angela Merkel a declarat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru vaccinarea împotriva noilor variante de COVID-19 în următorii ani.

”Trebuie să ne pregătim pentru situația în care trebuie să vaccinăm în continuare perioade mai lungi de timp, poate chiar ani de zile, din cauza noilor variante de coronavirus, situație cunoscută din răspândirea gripei”, a afirmat Merkel.

Comisia Europeană le-a transmis liderilor europeni că 51,5 milioane de doze de vaccin au fost livrate până acum în UE, iar 29,17 milioane au fost administrate, 5% dintre cetățeni primind deja a doua doză, potrivit Reuters.

De asemenea, președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că blocul comunitar își dorește ”mai multă predictibilitate și transparență” din partea companiilor farmaceutice care au eșuat în a livra la timp stocurile contractate de vaccin, punând la risc ținta UE de inoculare de 70% din populația adultă până la sfârșitul verii.

Șefa Comisiei, Ursula von der Leyen, a spus că tulpina britanică este prezentă  în 26 de state UE, cea sud-africană în 14 țări iar cea din Brazilia în șapte.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.