Se redeschid restaurantele la interior, însă se mențin restricțiile de circulație după ora 22.00

Restaurantele și sălile de spectacol se deschid luni la interior, dar activitatea se va desfășura doar la 30% din capacitate. Restricţia de circulaţie, însă, în afara locuinţelor după ora 22.00 se menține.

Decizia a fost luată duminică de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis relaxarea mai multor măsuri impuse în Capitală în contextul pandemiei de coronavirus, după ce incidenţa îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a ajuns duminică la 2,62 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, începând de luni, „toţi operatorii economici, inclusiv sălile de spectacol şi restaurantele vor avea programul până la ora 21.00”, potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica.

„A fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Ştim că, în ultimele 48 de ore, (incidenţa cazurilor COVID – n.r.) a coborât constant. Astăzi incidenţa este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol redus 30 de sută din capacitate şi, de asemenea, este permisă funcţionarea restaurantelor în interior, la fel, cu 30 la sută din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine”, a precizat, duminică, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.