Secretar de stat: Aerul poluat cauzează peste 400.000 de decese premature pe an

Robert Szep, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat că în Europa, riscul major de mediu pentru sănătate îl reprezintă poluarea aerului, acesta fiind asociat cu boli precum cele de inimă, complicaţii vasculare sau pulmonare, estimându-se că aerul poluat cauzează peste 400.000 de decese premature pe an.

“În afară de calitatea aerului înconjurător, expunerea la zgomot, zgomotul produs de mijloacele de transport, de industrie, poate duce la disconfort, tulburări de somn, creşteri asociate riscului de hipertensiune, de boli cardiovasculare, şi nu numai. Expunerea la substanţe chimice periculoase este de asemenea, un motiv de îngrijorare la nivelul Uniunii Europene. În viaţa de zi cu zi, oamenii pot fi expuşi la o gamă largă de substanţe chimice, prin aer, apă poluată, prin produse de consum, prin alimentaţie”, a atenţionat secretarul de stat, în cadrul sesiunii hibrid a celei de-a X-a Conferințe Managementul Bolilor Pulmonare.

Cea de-a X-a Conferință Managementul Bolilor Pulmonare este transmisă pe platforma Sanatatea.ONLINE , producţia online şi managementul evenimentului fiind realizate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.