Secția de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, modernizată complet. Investiția se ridică la aproape 5,7 milioane lei

sursa foto: SCJU Alba Iulia/Facebook

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a fost modernizată complet, printr-o investiţie de aproape 5,7 milioane de lei.

„Secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, deservită de 10 medici cardiologi, a fost complet renovată și modernizată, astfel încât să poată oferi cele mai bune servicii medicale pacienților. Secția oferă condiții medicale mult mai bune datorită unei investiții în valoare totală de 5.695.009 lei, care a acoperit atât lucrările de reparații capitale (2.497.744 de lei), cât și achiziția de echipamente medicale și alte dotări necesare (2.850.185 lei – mijloace fixe și 347.080 lei – obiecte de inventar). Această investiție a fost finanțată de către Consiliul Județean Alba, instituție în subordinea căreia se află spitalul”, anunță unitatea sanitară, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, secția dispune de 39 de paturi dintre care 9 pe USTAC (unitate de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici).

„În total sunt 7 saloane cu câte 4 paturi și un salon cu 2 paturi, fiecare având grup sanitar propriu. Acestea sunt dotate cu frigider, noptiere cu măsuțe, televizoare, aer condiționat, cărucioare de tratament, injectomate și tensiometre. De asemenea, există și un salon USTACC cu 9 paturi de terapie intensivă, dotat cu saltele antiescară și cântar. Aici, pacienții beneficiază de suport modular cu 2 sertare la fiecare pat, sistem de monitorizare pacienți USTACC, lift pentru pacienți, injectomate, defibrilator și troliu de urgență. Printre spațiile disponibile în secție se numără un cabinet de explorări funcționale, echipat cu o bandă de alergat, o bicicletă pentru testare la efort, un defibrilator, un aparat EKG, holter EKG și holter TA. În cadrul secției de cardiologie mai există și o sală de tratament, o magazie pentru materiale, un cabinet pentru medici, mai multe magazii, o sală de mese și un oficiu echipat cu mașină de spălat vase și aragaz. De asemenea, se află și un cabinet de ecografie, dotat cu un ecograf Vivid și sonda pentru ecografie transesofagiană, precum și un aparat EKG”, arată sursa citată.

Secția dispune și de o cameră de gardă dedicată cardiologiei, unde personalul medical este disponibil 24 de ore din 24 pentru a răspunde nevoilor de urgență ale pacienților.

În total, secția de cardiologie are un personal medical format din 10 medici, dintre care 3 medici primari și 7 medici specialiști, 21 asistenți medicali principali, 7 infirmiere, 3 îngrijitoare de curățenie, 1 statistician medical și 1 registrator medical.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.