Secția de Mari Arși de la Timișoara va fi relocată în 2023 în centrul care urmează să fie construit,spune Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății transmite că Secția de Mari Arși inaugurată astăzi la Timișoara va funcționa doar pentru o perioadă de timp în Casa Austria. Potrivit aceleiași surse, peste patru ani secția ar urma să fie mutată într-unul dintre cele patru centre de arși promise de guvern. Construcția acestora va începe  în ultimul trimestru al anului viitor, spune Sorina Pintea.

„Din 2023 , marii arși vor fi tratați în centrul care va fi construit și unde va fi mutat totul dupa finalizarea construcției. Construcția celor patru centre de mari arsi este un proiect al Guvernului României cu finanțare de la Banca Mondială. Si cu aceste noi centre care au fost blocate din cauza birocratice am reusit sa fim astazi in faza de proiectare tehnică și, conform previziunilor consultantilor in trimestrul III 2020 începe construcția lor „, a declarat ministrul la Timișoara.

Potrivit Ministerului Sănătății, de la jumătatea anului 2018 au fost realizate mai multe licitații în vederea dotării cu echipamente a centrelor care asigură sau vor asigura tratamentul pacienților cu arsuri severe.

„La Spitalul Județean Timișoara, secția inaugurată astăzi a fost dotată cu 34 tipuri de echipamente (începând de la paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, modele de infuzie/perfuzie) în valoare de 1,86 milioane de euro. Secția are 5 paturi, toate sunt operaționale. Pentru 2 dintre ele, Consiliul județean va asigura recepția in urmatoarea perioadă. Cele 10 paturi de la Timișoara și Iași se adaugă la cele 13 existente în prezent la București (Spitalele Floreasca și Arși) și Brașov si celor 10 paturi funcționale din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu.”, menționează aceeași sursă.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.