Sediul din Amsterdam al Agenției Europene a Medicamentului a devenit operațional

De astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) își desfășoară activitatea de la Amsterdam. Prima zi din martie a fost ultima în care EMA a mai fost prezentă în capitala Marii Britanii. După plecarea de la Londra, a urmat o săptămână în care cele mai multe activități ale Agenției s-au desfășurat prin lucru de la distanță. De la 11 martie 2019, EMA își reia activitatea în noul sediu, clădirea Spark din Amsterdam Sloterdijk, care va găzdui Agenția până la finalizarea sediului permanent, din Amsterdam Zuidas, aflat în prezent în construcție.

Relocarea personalului de la Londra la Amsterdam a început încă de anul trecut, pentru a acomoda nevoile familiale ale angajaților (situația școlară a copiilor, locurile de muncă ale soților/soțiilor).

Conform unui comunicat EMA, până la 18 martie se vor aranja lucrurile în noua clădire. Până la acea dată, aproximativ 350 de angajați se vor fi relocat în Olanda. O parte a personalului va rămâne să lucreze de la distanță, de la Londra, urmând ca relocarea să se încheie în a doua parte a acestui an. Previziunile EMA sunt că, prin relocare, va pierde aproape un sfert din cei 900 de angajați.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.