Șef Lucr. Dr. Beatrice Mahler: Nu se simte o scădere a numărului de pacienți COVID-19 care se prezintă la spital

Șef Lucr. Dr. Beatrice Mahler, medic pneumolog, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” , a declarat că în unitatea medicală pe care o conduce nu se simte o scădere a numărului de pacienți COVID-19 care se prezintă și care au nevoie de un pat și de terapie intensivă.

Totodată, șef Lucr. Dr. Beatrice Mahler a vorbit despre frica pacienților COVID-19 care vin la spital de a fi internați la ATI.

„Din păcate, atunci când te confrunți cu o tulpină Delta extrem de contagioasă, riscul ca numărul de cazuri să fie foarte mare, și de aici să selectezi un număr mare de persoane cu forme critice de boală și dacă mai punem peste acest lucru și frica, ce a venit ca un cuvânt de ordine în acest val patru, în mintea tuturor care s-au îmbolnăvit, avem practic situația extrem de dificilă prin care trecem în acest moment, în care vin oameni care chiar dacă au acceptat oxigenoterapia au semnat în foaie că ei stau în spital cu condiția să nu fie duși în terapie intensivă. Această frică este reală, noi am văzut-o destul de des (…). După ce pacientul ajunge într-un punct critic, pacientul acceptă transferul în ATI, dacă este loc”, a declarat șef Lucr. Dr. Beatrice Mahler.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul „Maratonului Informării”, un eveniment în premieră ce își propune să sprijine populația în realizarea unei alegeri informate, ancorate în datele științifice, în privința vaccinării împotriva COVID-19.

Maratonului Informării este organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB), alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.