Șef lucr. dr. Beatrice Mahler: Probabil vom scăpa de mască, dar avem nevoie ca toţi oamenii care vor să se vaccineze să facă asta cât mai repede

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a declarat la finalul Maratonului vaccinării de la Bucureşti că, probabil, vom scăpa de mască, dar avem nevoie ca toţi oamenii care vor să se vaccineze să facă asta cât mai repede.

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler a spus că dacă în prima parte a Maratonului, oamenii care au venit să se vaccineze au fost dintre cei care nu acceptau ideea de programare, fie din motive tehnice, fie din motive birocratice, în ultima parte, „am întâlnit oameni care şi-au învins frica”. Printre cei din urmă s-a numărat şi Maria, o tânără de 18 ani, a cărei familie era complet vaccinată şi care şi-a rugat mama în cursul serii de duminică să o aducă la vaccinare.

„Motivul pentru care Maria a venit la vaccinare a fost următorul: am venit azi, aici, pentru că voi, doctorii, nu sunteţi îmbrăcaţi în halat alb, nu sunteţi în spital, şi cu siguranţă, aici o să am curajul să mă vaccinez. Şi Maria a mai pus o întrebare: credeţi că dacă eu mă vaccinez şi fiecare dintre noi o să facă asta o să scăpăm de mască? Probabil că da, Maria, o să scăpăm de mască, dar avem nevoie ca toţi oamenii care vor să se vaccineze să facă asta cât mai repede”, a povestit managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler a mai spus că Maratonul vaccinării de la Bucureşti este cea mai amplă acţiune de voluntariat în care a fost implicat personalul medical, felicitând medicii, medicii specialişti, medicii rezidenţi, asistentele şi studenţii „fără de care acest eveniment nu ar fi putut să se întâmple”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.