Șef lucr. dr. Beatrice Mahler: România are un sistem medical ”fragil”. Eforturile echipei medicale, la o cotă foarte înaltă pentru a diminua lipsurile din sistem

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a declarat că România are un sistem medical ”fragil”, iar de foarte multe ori eforturile celor care compun echipa medicală au trebuit să fie la o cotă foarte înaltă pentru a diminua anumite lipsuri din sistem, o infrastructură inadecvată sau personal insuficient.

„De foarte multe ori eforturile medicilor, asistenților, ale tuturor celor care compun echipa medicală, au trebuit să fie la o cotă foarte înaltă pentru a diminua anumite lipsuri din sistem, o infrastructură inadecvată sau personal insuficient. Am văzut în acest ultim an, în acestă urâtă pandemie, urâtă și nedorită pandemie, cum medicii sau mai corect spus personalul medical în ansamblu, au fost catalogați și numiți de la eroi, la torționari, criminali și asasini. Ieri am văzut la un spital ca au venit oamenii cu flori într-o încercare de reparare a cuvintelor urâte. Personal, consider că medicii și întreaga echipă medicală (asistenți, infirmiere) nu trebuie să fie catalogați nici eroi, dar cu siguranță nici criminali, eu cel puțin nu aștept flori și aplauze, îmi doresc ca noi medicii și personalul medical să ne desfășurăm activitatea în normalitate. O normalitate relativă, dacă ne gândim la ce perioadă traversăm. Probabil este o ruptură la nivelul de înțelegere legat de acestă pandemie”, a scris managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, pe pagina de Facebook.

Potrivit șef lucr. dr. Beatrice Mahler, vorbim despre o boală care este foarte nepredictibilă, fiind oameni care o depășesc relativ ușor, unii care nu prezintă simtome, dar sunt și pacienți pentru care boala reprezintă o adevărată provocare, le pune viața în pericol, iar din păcate unii cu toate eforturile noastre ale medicilor, pierd lupta cu acesta boală.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și-a exprimat compasiunea pentru victimele pandemiei și și-a cerut scuze familiilor acestora.

” Îmi pare rău, am toată compasiune pentru victimele acestei pandemii și îmi cer scuze familiilor acestora că nu am putut face mai mult pentru ei. Din păcate atât poate medicina în acest moment, și nu vorbesc doar de România, ci și de sisteme medicale mult mai dezvoltate. Cu toții, pentru ca sloganul ”JOS PANDEMIA”, să funcționeze, toți trebuie să contribuim, fiecare pe palierul lui, dar fiecare implicat”, a afirmat șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.