Șef lucr. dr. Beatrice Mahler: Se așteapă ca imunitatea să dureze doi ani în cazul vaccinurilor antiCOVID

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, șef lucr. dr. Beatrice Mahler, a declarat că producătorii vaccinurilor anti-COVID-19 se aşteaptă ca imunitatea după vaccinare să dureze până la doi ani, iar un răspuns în acest sens va fi aflat anul acesta.

“Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la opt luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se așteapă ca imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment”, a explicat șef lucr. dr. Beatrice Mahler, la un post de televiziune.

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a subliniat că cel mai important ar fi să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și la răspunsul organismului, dacă vorbim de persoanele care pot să treacă prin boală, și devin asimptomatice.

“Deci avem imunitate o perioadă lungă de timp. Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar 2. Dar trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi. Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată – odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă – sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”, a declarat medicul.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.