Șef Lucr. Dr. Camelia Berghea: Riscurile vaccinării anti-COVID nu sunt mai mari la pacienții care au deja boli alergice, așa cum s-a crezut inițial

Șef Lucr. Dr. Camelia Berghea, medic alergolog, a declarat că reacțiile adverse apărute în grupul de copii deja vaccinați anti-COVID nu sunt diferite de cele ale adulților, precizând de asemenea că riscurile nu sunt mai mari la pacienții care au deja boli alergice, așa cum s-a crezut și cum a fost temerea inițial.

„De aceea, pacienții sunt vaccinați într-un centru de vaccinare și se poate interveni atunci când poate apărea o problemă. Riscurile nu sunt mai mari la pacienții care au deja niște boli alergice, așa cum s-a crezut și cum a fost temerea inițial. Dacă verificăm sursele riguroase de informație publicată în ceea ce privește indicațiile și contraindicațiile vaccinării legate eventual de reacții alergice, nu avem contraindicații de vaccinare atunci când pacientul suferă de o formă de alergie respiratorie alimentară sau indusă de medicamente și intră în discuții abordarea individualizată și alegerea unei soluții atunci când vorbim de pacient care are în istoric reacții alergice la un component din ceea ce conține vaccinul sau are deja istoric de reacție la o doză deja administrată”, a declarat șef lucr. dr. Camelia Berghea.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul „Maratonului Informării”, un eveniment în premieră ce își propune să sprijine populația în realizarea unei alegeri informate, ancorate în datele științifice, în privința vaccinării împotriva COVID-19.

Maratonului Informării este organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB), alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.