Şefa secției ATI SJU Galaţi: Unitatea mobilă a fi operaţională doar când personalul va fi obligatoriu suplimentat  

Dr.Corina Manole, șefa secției ATI  a Spitalului Județean de Urgență Galați, a declarat că unitatea de terapie intensivă mobilă, racordată în acest moment la toate utilitățile, va putea fi operațională doar atunci când personalul existent va fi obligatoriu suplimentat cu personal delegat de către DSP și autoritățile abilitate, respectiv cu cinci medici și 30 de asistente medicale și infirmiere calificate.

“ Se vorbește doar de paturi ATI…despre investiții în ventilatoare, monitoare, injectomate. Specialiștii ATI, medici și asistenți medicali, sunt puțini și nu sunt in lumina reflectoarelor. Nu aruncați în ei cu pietre, investiți în pregătirea lor și motivați-i să rămână în țară ! Și mai ales încercați să vorbiți cu ei, să aflați realitatea din aceste secții și să-i priviți in ochi… Fără reflectoare…Cu respect și empatie. Pentru că România are nevoie de  terapie intensivă! De oameni de ATI !”, a afirmat Dr.Corina Manole,  într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați.

De asemenea, medicul Corina Manole a spus că unitatea mobilă va fi operaţională când compartimentul ATI COVID din spital va fi încărcat la capacitate maximă.

În prezent, secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați are un număr de 45 de paturi, dintre care nouă paturi, cu posibilitatea de extindere la 12, pentru  terapie intensivă COVID.

Şi asta în timp ce numărul de medici care asigură cele trei linii de gardă – anestezie, terapie intensivă, terapie intensivă COVID este de nouă medici titulari, respectiv patru primari, cinci specialiști,  la care se adăugă şase medici rezidenți, respectiv  trei în anul trei, doi în anul patru şi unul în anul cinci de rezidențiat .

Dr.Corina Manole a precizat că rezidenții au răspundere limitată și trebuie supervizați de către medicul primar sau specialist din linia întâi de gardă.

“ Din 28 martie, în compartimentul terapie intensivă COVID, au fost îngrijiți 103 pacienți critici din Județul Galați dar și din Dâmbovița și Buzău. În tot acest timp, au fost tratați pacienți critici non Covid si a fost asigurată activitatea la cele 17 săli de operație. Spre exemplu, în luna iulie, cei 9 medici titulari au efectuat 633 de anestezii”, a adăugat şefa secţiei ATI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.