Șefii caselor de asigurări de sănătate vor avea, în contractele de management, standarde de performanță – proiect

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de ordonanță de prevede că șefii caselor de asigurări vor avea, în contractele de management, standarde de performanță și indicatori aferenți.

” Între CNAS şi directorul general al casei de asigurări – manager al sistemului la nivel local se încheie un contract de management, cu respectarea prevederilor prezentei legi, ale Codului administrativ precum și în conformitate cu regulile generale referitoare la mandat prevăzute de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare. Contractul de management cuprinde, fără a se limita la acestea, și clauze cu privire la standarde de performanţă, precum și indicatori de referință asociați pentru îndeplinirea obligațiilor asumate”, se arată în proiect.

Potrivit notei de fundamentare, ”se reglementează redefinirea statutului Directorului general al CAS, prin stabilirea unor standarde de performanţă şi indicatori de referinţă asociaţi, într-o structură cuprinzătoare, pentru a da posibilitatea acestora sa se aplice unitar, coordonat cu respectarea reglementărilor legale şi procedurile administrative de sistem, în pofida unor deosebiri semnificative generate de specificul local/zonal, cu impact direct asupra calităţii serviciului public, pentru respectarea drepturilor asiguraților la nivel local”.

De asemenea, proiectul prevede corelarea ”dintre statutul și drepturile de care beneficiază directorul general al CNAS, în sensul acordării pentru acesta a tuturor drepturilor stabilite prin lege pentru secretarul general din ministere, în mod echitabil și fără discriminare și nu numai salariul şi celelalte drepturi de personal”.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.