Șeful OMS: Omicron provoacă spitalizări și decese. Chiar și cazurile mai puțin grave inundă unitățile de sănătate

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat liderii mondiali că pandemia de coronavirus „nu s-a încheiat nici pe departe”.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat împotriva presupunerii că noua variantă dominantă Omicron este semnificativ mai blândă și a eliminat amenințarea reprezentată de virus.

Intervenția vine în momentul în care unele țări europene înregistrează un număr record de cazuri noi, scrie BBC.

Franța a raportat marți aproape jumătate de milion de noi cazuri zilnice.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, miercuri au fost înregistrate peste 100.000 de noi infecții în Germania în 24 de ore.

Dr. Tedros a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul OMS din Geneva, că varianta Omicron a dus la 18 milioane de noi infecții în întreaga lume în ultima săptămână.

Deși varianta Omicron se poate dovedi a fi mai puțin severă în medie, „povestirea că este o boală ușoară este înșelătoare”, a spus șeful OMS.

”Nu vă înșelați, Omicron provoacă spitalizări și decese, iar chiar și cazurile mai puțin grave inundă unitățile de sănătate.”, a mai subliniat dr. Tedros.

Oficialul  a avertizat liderii globali că ”odată cu creșterea incredibilă a cazurilor de infecție cu Omicron la nivel global, este posibil să apară noi variante, motiv pentru care urmărirea și evaluarea rămân critice”.

”Rămân în mod deosebit îngrijorat de multe țări care au rate scăzute de vaccinare, deoarece oamenii sunt de multe ori mai expuși riscului de îmbolnăvire gravă și de deces dacă nu sunt vaccinați”, a adăugat șeful OMS.

Directorul pentru situații de urgență al OMS, doctorul Mike Ryan, a avertizat, de asemenea, că transmisibilitatea crescută a Omicron poate conducă la o creștere a numărului de spitalizări și decese, în special în țările în care sunt vaccinate mai puține persoane.

”O creștere exponențială a cazurilor, indiferent de severitatea variantelor individuale, duce la creșterea inevitabilă a spitalizărilor și a deceselor”, a spus dr. Ryan.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.