Seminarii informaționale pentru pacienții cu boli cardiovasculare din Iași

Pacienţii cu boli cardiovasculare din Iaşi vor beneficia de informații detaliate cu privire la afecțiunea de care suferă, în contextul pandemiei de COVID-19. Acest lucru este posibil ca urmare a inițiativei dr. Al Namat Razan, medic specialist cardiolog Iaşi, inițiativă care este susținută de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi de Asociaţia Copilul meu, Inima mea.

În acest sens, a fost lansat un program ce va cuprinde un număr de șase ateliere pentru pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare, fiecare tratând pe larg noţiuni de gestionare a pacienţilor cu o anumita afecţiune în actualul context al epidemiei de COVID-19.

Primul seminar va avea loc pe data de 7 august 2021, ora 12.00 la sediul unei clinici private din Iaşi, de pe str. Vasile Lupu, nr. 78.

Proiectul are ca obiectiv scăderea ratei mortalităţii şi a complicaţiilor cardiovasculare pe perioada pandemiei COVID-19.

Beneficiari vor fi pacienţii înregistraţi în evidenţele medicale cu următoarele afecţiuni: infarct miocardic, insuficienţă cardiacă cronică, hipertensiune arteriala, tulburări de ritm cardiac, tulburări de conducere cardiacă şi cardiomiopatii.

”Ca medic cardiolog, am simţit nevoia demarării unui astfel de program pentru că pacienţii cu boli cardiovasculare au nevoie de informaţie direct de la medic pentru a-şi înţelege cât mai bine afecţiunea şi a-şi crea o imagine completă a acesteia, atât în ceea pe priveşte tratamentul, perioada de refacere, stilul de viaţă. În această perioadă de pandemie mai mult ca oricând, pacienţii au nevoie să interacţioneze cu medicul dar şi să vină în contact cu alţi pacienţi”, a declarat dr. Al Namat Razan, iniţiatorul acestui program, într-un comunicat de presă.

La rândul său, preşedintele COPAC, Radu Gănescu, a declarat:
„Susţinem iniţiativele de programe dedicate pacienţilor cu boli cardiovasculare şi ne bucurăm când un medic tânăr are astfel de iniţiative. Pacienţii cu boli cardiovasculare se confruntă cu probleme în perioada de pandemie şi au nevoie de susţinere şi informare de la medicii lor.”

Temele workshop-urilor vor fi:
1. Gestionarea pacienţilor cu infarct miocardic în contextul COVID-19
2. Gestionarea pacienţilor cu insuficienţă cardiacă cronică în contextul pandemic COVID-19
3. Gestionarea pacienţilor cu Hipertensiune arterială în contextul pandemiei COVID-19
4. Gestionarea pacienţilor cu tulburări de ritm cardiac în contextul pandemiei COVID-19
5. Gestionarea pacienţilor cu tulburări de conducere cardiacă în context pandemic COVID-19
6. Gestionarea pacienţilor cu cardiomiopatii în contextul COVID-19

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.