Semnal de alarmă privind pandemia de COVID-19 tras de Bill Gates

Semnal de alarmă tras de Bill și Melinda Gates. Pandemia de COVID-19 nu numai că a încetinit progresele în materie de Sănătate, ci chiar a dus la un regres important. Aceasta în condițiile în care aproape 37 de milioane de persoane au fost împinse în sărăcie extremă de la începutul pandemiei – o creștere cu până la 7% în numai câteva luni – iar accesul la servicii medicale a avut de suferit.

În raportul anual Goalkeepers al Fundației Bill and Melinda Gates se mai arată că proporția copiilor care au primit vaccinuri pentru boli infecțioase precum rujeola sau difteria a scăzut de la un nivel record de peste 80% anul trecut la 70% în 2020 – cel mai scăzut nivel din anii ’90 încoace.

”Am regresat cu aproximativ 25 de ani în aproximativ 25 de săptămâni”, se arată în raport.

Într-un interviu pentru The New York Times, Bill Gates a admis regresele provocate de COVID-19, dar și-a exprimat încrederea că lumea va recupera terenul pierdut în ”doi sau trei ani”, când destul de mulți oameni vor fi vaccinați împotriva SARS-CoV-2.

Singurul lucru pozitiv adus de pandemie este scăderea numărului de fumători, la nivel mondial, potrivit raportului.

Referitor la educație, raportul punctează faptul că școala online în Africa nu este similară cu cea din Europa, fiind foarte puțini cei care au acces la internet. Astfel, când la redeschiderea școlilor, mulți copii sau studenți vor fi rămas în urmă cu lecțiile și va crește riscul abandonării studiilor.

Raportul mai subliniază și problema economică: “Vom asista la cea mai mare recesiune de după Al Doilea Război Mondial. Ultima dată când un număr atât de mare de țări au fost în recesiune a fost în 1870”.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.