Semnal de alarmă tras de Interpol în privința vaccinării anti-COVID-19

Semnal de alarmă tras de directorul Interpolul, Jürgen Stock. El a avertizat că se aşteaptă la o creștere importantă a infracţionalităţii în timpul trimiterii dozelor de vaccin împotriva COVID-19.

”Odată cu trimiterea vaccinurilor, infracționalitate va creşte în mod dramatic”, a declarat Jürgen Stock în revista germană WirtschaftsWoche.

”Vom asista la furturi, la spargeri de depozite şi la atacuri în timpul transportului vaccinurilor”, potrivit oficialului.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat luni undă verde vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech, un pas decisiv pentru începerea campaniei de vaccinare în UE.

Decizia EMA ar putea permite țărilor menbre UE, inclusiv României, să înceapă vaccinarea înainte de finalul anului. Astfel, imunizarea în masă a celor aproximativ 450 de milioane de cetățeni europeni este cu un pas mai aproape.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat luni că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.