Servicii comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale

Ministerul Sănătății

La 26 noiembrie, Ministerul Sănătății a anunțat demararea unui proiect ce vizează crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale. Proiectul POCU 122607 se va derula în perioada 2018-2022 și va fi implementat în parteneriat cu Ministerul Municii și Justiției Sociale, în calitate de lider de proiect, și Ministerul Educației Naționale, se precizează într-un comunicat de presă emis de instituție.

 

Servicii medico-sociale pentru 139 de comunități

 

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea incluziunii sociale și combaterea sărăciei prin dezvoltarea și implementarea serviciilor comunitare integrate în 139 de comunități rurale și mic urbane cu tip de marginalizare peste medie și severă.

Fiecare caz medico-social va fi evaluat de o echipă mixtă, formată din specialiști în domeniul medical, social și educațional, care se vor coordona, astfel încât fiecare persoană să fie îndrumată și ajutată să acceseze toate serviciile de care are nevoie. Se vor oferi astfel servicii de sănătate, sociale și de educație, dar și servicii ce țin de ocupare, locuire și accesul la documente de identitate, se precizează în comunicatul de presă.

 

Rol important pentru asistentul medical comunitar

 

Asistentul medical comunitar este cel care va asigura serviciile de asistență medicală comunitară în cadrul proiectului, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 18/2017 privind asistența medicală comunitară aprobată prin Legea nr. 180/ 2017.

Printr-o astfel de abordare se urmărește creșterea accesului persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile la servicii medico-socio-educaționale, precum și impactul serviciilor furnizate, dar mai ales șansele de ieșire din starea de vulnerabilități multiple a acestei categorii de persoane.

Implementarea în bune condiții a acestui proiect este strâns legată de obținerea finanțării complementare prin Programul Operațional Regional, pentru construirea, renovarea și dotarea centrelor comunitare integrate în care să funcționeze echipele comunitare integrate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.