Serviciile medicale prestate de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central au crescut cu peste 21% în 2019

Serviciile medicale prestate de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) au înregistrat în 2019 o creştere de 21,56%, inclusiv la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde au fost 39.128 de prezentări, potrivit unui comunicat al SUUMC.

În ceea ce priveşte investiţiile, SUUMC a alocat fonduri pentru modernizarea/reamenajarea pavilioanelor, saloanelor, cabinetelor medicale şi a blocurilor operatorii.

Totodată, instituţia a alocat 65.500.000 lei pentru achiziţionarea de 960 de tipuri de echipamente medicale şi tehnice (sistem angiograf monoplan, CT 128 secţiuni, sistem de revascularizare cardiacă prin unde de şoc, aparat de radiologie digital cu radioscopie etc.).

Potrivit sursei citate, în sesiunea de admitere în rezidenţiat din decembrie 2019, un număr de 93 de medici rezidenţi militari şi civili au ales să desfăşoare stagiile de rezidenţiat în cadrul clinicilor din Spitalul Militar Central.

În ceea ce priveşte digitalizarea medicinei, se continuă demersurile pentru implementarea Sistemului Informatic de Telemedicină al Apărării (SITA), proiect elaborat de către Agenţia de Telemedicină, Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul SUUMC, în colaborare cu Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), Studiul de Concept al SITA, continuarea colaborărilor, în calitate de membru instituţional, cu Societatea Internaţională pentru Telemedicină şi eHealth (ISfTeH – International Society for Telemedicine and eHealth).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.