Servier devine parte a consorțiului Embleema, într-o rețea de tip blockchain cu date ale pacienților

Compania farmaceutică Servier anunță că s-a alăturat Consorțiului blockchain pentru sănătate Embleema, o rețea descentralizată bazată pe tehnologia blockchain. Consorțiul Embleema reunește asociații ale pacienților, companii din domeniul biomedical și profesioniști din sănătate, cu scopul de a le oferi pacienților oportunitatea de a permite accesul la datele digitale de sănătate proprii, în timp real, pentru cercetare clinică, astfel facilitând implicarea mai bună a pacienților și monitorizarea datelor acestora.

În cadrul acestui consorțiu, compania Servier va contribui la construcția rețelei descentralizate printr-un hub care va stoca și va permite accesul în siguranță la date. Totodată, Servier va asigura operabilitatea rețelei, pentru a garanta siguranța datelor sensibile. Acest proiect-pilot va fi derulat timp de un an, pentru o corectă evaluare a procesului operațional, înainte de a decide adoptarea acestei tehnologii la o scară mai largă.

Scopul consorțiului este de a se alinia cu obiectivele 21st Century Cures Act, o reglementare din SUA, din 2016, prin care FDA accelerează procesul de aprobare pentru noile terapii care incorporează perspectivele pacienților și raportarea de date din viața reală. Astfel, companiile sunt interesate să colecteze date precum dosarul electronic al pacientului, evaluarea raportată de pacient și înregistrările furnizate de diverși senzori.

Embleema este o rețea de date din sănătate de tip blockchain (distribuită), centrată pe pacient, creată cu scopul de a partaja în siguranță înregistrări personale de sănătate. Rețeaua este găzduită de platforma blockchain Ethereum.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.