Sibiu: Nu mai sunt locuri libere in secțiile ATI din județ

Potrivit Instituţiei Prefectului Sibiu, mai există paturi libere pentru pacienţii COVID-19 în spitale, dar nu în secţiile ATI.

„În ceea ce priveşte totalul de paturi pentru pacienţii COVID-19, de pe secţii, la nivelul judeţului Sibiu sunt funcţionale un număr de 577 de paturi, ocupate fiind astăzi, conform raportărilor de la ora 8,00, 424 de paturi”, a explicat Prefectura Sibiu.

Totodată, cea mai mare secţie de terapie intensivă din judeţul Sibiu, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), aproape şi-a dublat numărul de paturi pentru bolnavii cu COVID-19 şi a ajuns la un total de 22 de locuri, a informat, joi, Instituţia Prefectului.

„Vă informăm că începând de astăzi, 26 noiembrie a.c. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a primit avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă de a extinde capacitatea de spitalizare a pacienţilor cu forme clinice care necesită internarea în ATI cu 10 paturi. Astfel, în acest moment la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu sunt funcţionale un număr de 22 de paturi ATI. De asemenea, la nivelul judeţului Sibiu, există paturi ATI în următoarele unităţi sanitare: Spitalul Militar ‘Dr. Alexandru Augustin’ – 10 paturi, Spitalul Municipal Mediaş – 2 paturi, Spitalul de Pediatrie – 6 paturi”, se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Conform Consiliului Judeţean Sibiu, cele noi 10 paturi ATI sunt amplasate în construcţia modulară nr. 1 de la SCJU, destinată pacienţilor COVID-19.

Judeţul Sibiu ocupă primul loc în ţară ca rată de infectare cu noul coronavirus, cu 7,63 la mia de locuitori, a anunţat joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.