Cîmpeanu: Pe o scară de 1 la 10, siguranța în școli în contextul pandemiei este cuprinsă între 7,60 și 8,20

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în acest moment, gradul de siguranță în unitățile de învățământ este undeva între 76% și 82%, aceasta variind de la o instituție la alta.

Am dat deja un răspuns, după ce m-am consultat cu cei cu competențe epidemiologice. Situația diferă de la o școală la alta, diferența de infrastructură, școli aglomerate, școli neaglomerate, școli cu rata de vaccinare de 100% și școli în care avem rata de vaccinare de doar 20%. O medie ponderata te duce ca notare, pe o scară de la 1 la 10, între 7,60 și 8,20”, a declarat luni seară ministrul Educației la un post de televiziune.

Totodată, Cîmpeanu a mai precizat că acest grad de siguranță ar fi fost mai mare dacă în școli ar fi existat și testare pentru elevi de două ori pe săptămână.

”Dacă ar fi existat și teste în școli, pentru o testare de două ori pe săptămână, așa cum trebuie, siguranța s-ar fi dus undeva spre nota 9. Dacă ar fi existat și o responsabilitate din partea tuturor, adică dacă s-ar fi testat toți elevii, nota ar merge la 9,50. Pericol există, dar părinții îi pot învăța pe copii că masca, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea duc siguranța către 100%”, a mai explicat ministrul  la Digi24.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.