Simpozionul Naţional al Secţiunilor Fiziopatologie Respiratorie, Tuberculoza şi 9G – ediția 2019

Sub egida Societatatii Române de Pneumologie a avut loc in perioada 27-29 iunie 2019 Simpozionul Naţional al Secţiunilor Fiziopatologie Respiratorie, Tuberculoza şi 9G, o manifestare științifică cu peste 150 de participanți.

Simpozionul Naţional al Secţiunilor Fiziopatologie Respiratorie, Tuberculoza şi 9G este un eveniment științific dedicat  medicilor , cu informații de actualitate și provocări din domeniul bolilor pulmonare.

Programul științific a cuprins tematici de larg interes dezbătute în cadrul a trei simpozioane, după cum urmează: Simpozion de Fiziopatologie Respiratorie -presedinte Roxana Maria Nemeș , Simpozion de Tuberculoza-presedinteAdriana Socaci și Simpozion 9G (Noua Generație)-Presedinte Bogdan Mincu.

Manifestarea complexă a inclus 10 sesiuni științifice, participand peste 50 de speakeri, experți în domeniu la nivel național si internațional.

„Acest eveniment este inclus în agenda oficială a Societății Române de Pneumologie și arată deschiderea pe care o are Societatea către tinerii medici, respectiv prin dezvoltarea Secțiunii 9G, dar și prin sprjinirea continuă a secțiunilor de Fiziopatologie și Tuberculoză. Suntem implicați activ în viața științifică a membrilor noștri, deoarece suntem convinși că doar fiind la curent cu ultimele noutăți în domeniu putem oferi un management cât mai eficient paciențiilor cu afecțiuni pulmonare.

România este pe un loc fruntaș în Europa în ceea ce privește numărul de pacienți internați pentru boli cronice respiratorii potrivit EUROSTAT, și din acest motiv pneumologia românească trebuie să răspundă cât mai eficient provocărilor din sfera de activitate.”, a declarat Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, Președintele Societății Române de Pneumologie

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.