Sindicaliștii din Sănătate anunță continuarea protestelor

Federatia Sanitas din Romania
Conform unui comunicat al Federației Sanitas din România, la întâlnirea de miercuri dintre reprezentanții SANITAS și ministrul Sănătății, „acesta din urmă a apreciat că există soluții pentru revendicările noastre: unele pot fi rezolvate în cel mai scurt timp, altele necesită discuții cu diverse ministere precum cel al Finanțelor. Conform declarațiilor domnului ministru Alexandru Rafila, actualizarea valorii indemnizației de hrană și plata voucherelor de vacanță sunt două probleme care își pot găsi rapid soluționarea” informează postarea de pe pagina de socializare a Federației.
Ministrul Sănătății recunoaște că revendicările SANITAS sunt îndreptățilte, susțin sindicaliștii din Sănătate.

Protestele vor continua

„Noul Contract colectiv de muncă pentru sectorul Sănătate a fost finalizat, se așteaptă o ordonanță de urgență care să precizeze numărul de zile de concediu pentru salariații din sistem și apoi CCM-ul poate fi semnat.
În ceea ce privește pachetul de revendicări legate de creșterile salariale – atât salariile de bază cât și sporurile sau gărzile, ele se pot soluționa într-un timp mai lung, ținând cont de resursele bugetare de care dispune România în această perioadă” – transmit sindicaliștii.
” (Revendicările SANITAS n.n.) sunt îndreptăţite, dar trebuie să avem un calendar care să fie aplicabil pentru aceste revendicări. Asta este soluţia corectă, să le rezolvăm etapizat”, a precizat recent ministrul Sănătății.
„Federația SANITAS este în continuare dispusă să dialogheze cu autoritățile și apreciază deschiderea manifestată de ministerul Sănătății însă protestele vor continua conform programului anunțat până când autoritățile vor veni cu soluții pentru TOATE revendicările membrilor noștri” transmite Federația Sanitas.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.