Sindicatele avertizează că este pusă în pericol asigurarea continuității asistenței medicale

Continuitatea asigurării asistenței medicale este în pericol, avertizează Federația „Solidaritatea Sanitară”, într-un comunicat de presă. Sindicaliștii arată că modificările aduse legii salarizării creează nemulțumiri care duc la declanșarea de proteste spontane în spitale din toată țara. Principala problemă este scăderea veniturilor determinată de reducerea drastică a recompenselor salariale.

Una dintre nemulțumirile sindicaliștilor este legată de reducerea sporului pentru activitatea desfășurată în zilele de sărbători legale și cele de repaus săptămânal. O altă problemă este  reducerea sporului de tură, care a ajuns cu 5% mai mic, fiind blocat la nivelul lunii ianuarie 2018, arată federația.

Blocarea tarifului orar al gărzilor medicilor la nivelul din luna ianuarie 2018 reprezintă o altă nemulțumire a sindicaliștilor. Federația „Solidaritatea Sanitară” susține că prin această măsură Guvernul întoarce de fapt medicii la situația din prima parte a anului 2016, când activitatea din gărzile suplimentare era plătită cu mult mai puțin decât cea desfășurată la norma de bază. În consecință, sindicaliștii cer Guvernului să demareze urgent negocierile pentru remedierea acestei situații.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.