Sinovac intenționează să dubleze capacitatea anuală de producție a vaccinului COVID-19

Compania Sinovac Biotech din China intenționează să dubleze capacitatea anuală de producție a vaccinului COVID-19 până la finalul anului 2020, prin finalizarea construcției a unei a doua instalații de producție.

Astfel, compania ar putea produce annual 600 de milioane de doze de vaccin în loc de 300 de milioane, scrie Reuters.

În acest sens, Sinovac a obținut o finanțare de 515 milioane de dolari, de la o firmă locală, luna aceasta așteptându-se și datele de eficacitate ale studiilor experimentale.

Acordul dintre cele două companii vine și în contextul în care Sinovac își extinde ofertele de aprovizionare și studiile privind vaccinul experimental COVID-19, CoronaVac, în mai multe țări, ca urmare a obținerii de rezultate pozitive în studiile clinice de primă fază până la a doua fază a acestora, potrivit Reuters.

Compania a mai anunțat că, în funcție de condițiile pieței și de disponibilitatea finanțării, poate să își extindă în continuare capacitatea de producție.

Sinovac a asigurat acorduri de aprovizionare cu CoronaVac cu mai multe țări, inclusiv Indonezia, Turcia, Brazilia și Chile, și are discuții cu Filipine pentru o potențială vânzare.

Centrul biomedical al Institutului Butantan din Brazilia, care desfășoară un studiu de fază trei cu CoronaVac în țară, a declarat săptămâna trecută că se așteaptă ca Sinovac să publice rezultatele eficacității din studiile sale de vaccinare până pe 15 decembrie, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.